:: Forumi › Ringišpil - Jelena Bačić Alimpić
-> Popularna beletristika i blockbusteri

#1: Ringišpil - Jelena Bačić Alimpić Autor: TLaxness PošaljiPoslato: Ned Jan 22, 2012 11:30 pm
    ----
Još jedna od knjiga koje sam uzela da čitam iz čiste dosade, a završila očiju prepunih suza. Zapravo, počela sam da plačem još na prvoj stranici.

Sa korica:

„Njeni pokreti bili su tananiji i suptilniji od svake note. Njeno telo je sinonim za strast i umetnost istovremeno. Elegancija, lirska izražajnost, emocije i gracioznost u sebi nose jedno ime: Ana Balint.

Znala je da voli njega, jedinog, strasnom, dubokom, čistom, nemerljivom ljubavlju. Sve druge ljubavi u njenom životu bile su blede replike tog nikada zaboravljenog osećaja bliskosti, tog pripadanja drugoj duši, u kojoj se njena ogledala, tih neizrecivo tananih i nežnih emocija.“

Jelena Bačić Alimpić ispisuje intimnu povest balerine krhkog tela i džinovskog duha koji je ostavio pečat na svim slavnim baletskim scenama, gradeći istovremeno priču o malim-velikim ljudima, salašarima i umetnicima, pesnicima i njihovim muzama, senovitim bačkim salašima i gradićima, jutrima koja mirišu na slatko od dunja i nezaboravnim ruskim zimama..."

Inače ne volim ljubavne priče, ali s vremena na vreme se pojavi knjiga poput ove koja me obori sa nogu. Svima je najtoplije preporučujem, nećete se pokajati.

#2: Re: Ringišpil - Jelena Bačić Alimpić Autor: masjan PošaljiPoslato: Pon Jan 23, 2012 7:48 am
    ----
Moje misljenje o ovoj knjizi sasvim je suprotno,sto potvrdjuje onu staru da o ukusima ne vredi raspravljati. Nisam kriticar ni strucnjak al nesto mi nestima, nekako sam imala osecaj da je nedorecena,da negde ipak nesto nedostaje,depresivna ... jednostavno nije to to sto sam iz najave ocekivala.

#3: Re: Ringišpil - Jelena Bačić Alimpić Autor: bobap PošaljiPoslato: Sub Jun 09, 2012 10:06 am
    ----
Nova knjiga Jelene Bačić Alimpić Pismo gospođe Vilme
Jelena Bačić Alimpić u svom novom romanu „Pismo gospođe Vilme“ potresno i uzbudljivo piše o ženi koja trpi i žrtvuje se zbog ljubavi udajom za čoveka koga ne voli. Ova misteriozna i senzualna drama otkriva skrivenu istinu o jednoj nesvakidašnjoj vojvođanskoj građanskoj porodici i patnjama žene koja je žrtvovala svoju ljubav kako bi druge sačuvala od siromaštva. „Pismo gospođe Vilme“ je dirljiva priča o ljubavi i prijateljstvu, složenom odnosu oca i sina, osveti i neuzvraćenoj ljubavi, ali pre svega tragična ispovest o sudbini jedne porodice.

#4: Re: Ringišpil - Jelena Bačić Alimpić Autor: MimicaLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Sre Okt 24, 2012 10:23 pm
    ----
Obe knjige su napisane u istom maniru. Patetika, melodrama, sve je prenaglašeno. Priznajem da mi se Ringišpil dopao. Kako je radnja odmicala tako se knjiga popravljala i sve manje podsećala na romane naše čuvene Mirjam. Uspela je Jelena Bačić da se izbori za sopstveni identitet.
Ali kod romana Pismo gospođe Vilme je obrnuto - knjiga je mnogo više obećavala na početku i do kraja me je prilično smorila.

#5: Re: Ringišpil - Jelena Bačić Alimpić Autor: nacafacaLokacija: Zemun PošaljiPoslato: Uto Nov 27, 2012 11:19 pm
    ----
Meni se knjiga dopala samo sto je za moj ukus bilo jako puno depresije i smrti. Od svih danasnjih srpskih in pisaca ona je zaista napisala vise nego sto sam ocekivala, jer sa njom kao licnosti sa televizije i nisam nesto preterano odusevljena....-> Popularna beletristika i blockbusteri

Sva vremena su GMT + 1 sat

Strana 1 od 1