:: Forumi › nevernik!
-> Naši radovi

#1: nevernik! Autor: azija PošaljiPoslato: Čet Okt 21, 2010 8:59 pm
    ----
Nikada nisam verovala u Bogove, mitske priče i bajke, ni u Boga „ jednog svedržitelja i tvorca“, ni u anđele ni đavole ni demone, niti u raj i pakao. Bila sam ubeđena da smo mi sami satkali svet od naših snova, iluzija, greška, laži, odluka i izazova, pogrešnih i pravih skretanja svih onih sitinica koje nas negde odvedu, na mesta na kojima želimo i ne želimo biti. Svi mi u nizu od prvog čoveka do danas koliko nas je nekoliko milijardi- svi smo stvorili i još uvek stvaramo svet u kome živimo , u poslu koji nikada neće biti završen. Mi - ne Bog snosimo odgovornost za sve što nas okužuje, pripada nam zasluga za dobro - koga je zbog nas samih toliko malo i krivica za svo zlo koga je opet zbog nas mnogo..
Uvek sam imala sam samo jednu molitvu nisam je upućivala nikom posebno – jer nisam verovala- više je bila poput šapata kojim sam lečila probleme; „ probudi me na drugom mestu, probudi me u drugom vremenu“. Možda i zato što sam bio ubeđena da bi u nekom drugom okruženju i moji problemi bili drugačiji- ko zna možda bi i nestali. Kada bi samo jednom uspela ustati na nekom drugom mestu u nekom drugom vremnu i onda ova nelagoda koju celi život nosim sa sobom možda samo možda bi i ona jednom zauvek nestala. Bila bi slobodna od nje i od same sebe.
Ali ne ide tako lako zar ne?
Možeš se promeniti- sve na sebi izmeniti do granica neprepoznatiljovsti ali ono što nosiš ide sa tobom sve dok ne pronađeš načina kako će prevazići sebe ili dok ne pronađeš samog sebe.

„ Nikada ne oklevaj da odeš daleko, preko svih mora, preko svih granica, svih domovina, svih verovanja.“

Ovo sam pročitala davno više se i ne sećam gde niti ko je to rekao, ali prestavlja najveće istinu da bi postao neko moraš prevazići toliko različitih prepreka i premostiti toliko različitih shvatanja da bi na kraju uspeo pronaći ono koje je samo tvoje što pripada samo tebi i što nećeš morati deliti sa nikim.
Tvoje ja.
Bezobzira kakve se promene dešavale, kakve struje nosile, kakvom kovitlacu uređenja nastajala i nestajala ako shvatiš ko si, ako uvek budeš spreman prihvatiti nešto novo na sebi onda ćeš uvek biti bezbedan.-> Naši radovi

Sva vremena su GMT + 1 sat

Strana 1 od 1