:: Forumi › i mislim.....
-> Naši radovi

#1: i mislim..... Autor: KLEO PošaljiPoslato: Pon Okt 26, 2009 10:48 am
    ----
I mislim.
O prošlosti, o školi, ljudima koji su me okruživali, o mami i tati, o Klari, naručito o njoj i pitam se možda sam trebala neke odluke drugačije doneti. Neke situacije drugačije konstruisati. Možda....Ko zna. Kada si mlad ili da bolje kažem kada si živ misliš: imam vremena, stignem; ne sad; jednog dana; hoću ali ne danas. Stignem postane krilatica kojom se vodiš.
I onda kada sve prestane shvatiš da nisi ništa stigao da uradiš. Film je prekinut na pola, tvoja priča nije ispričana do kraja. Leov pacijent je upravu, život prođe tako što čekaš da se nešto dogodi samo što to nešto nikad ne znaš kako da definišeš postane apstraktan pojam i izgubiš se čekajući.
Tek kada dođeš na kraj puta uvidiš da si sve vreme samo stajao na mestu, svi su oko tebe trčali a ti si ceo put proveo na pokretnim stepenicama, nosile su te struje a ti nisi ništa uradio za sebe. Obično shvatiš suviše kasno da si toliko toga mogao da uradiš a nisi jer.....nema zašto jednostavno nisi uradio ništa. Čekao si da neko uradi za tebe ili da se nešto drugo dogodi što će te naterati da nešto uradiš. Ne bitno kako se odigra.
Često čitaš knjige zar ne? Likovi, junaci, heroji, proživljavaju svoje priče i preko njih učimo da se sa životom uhvatimo u koštac da se borimo. Govore nam junaci potresnih priča da ustanemo protiv tlačatelja, da branimo svoje ideale, ja podnosimo sve teškoće nikad ne odustajući od svojih snova jer snovi su važni najveći pokretač u životu pojedinca, kazuju nam da je ljubav jedina sila vredna življenja. Dok listamo stranice gladni novih događaja očajnički želimo da primenimo te rečenice na sebe i govorimo sebi ja ću biti takav; biću borac, boriću se za sebe za svoje snove, svoje ideale, svoju ljubav. Ali onda pročitaš knjigu do kraja, zatvoriš je staviš je na policu ili vratiš u bibloteku i to je to život se nastavi onakav kakav je bio i pre.
I onda jednog jutra se probudiš i shvatiš da je suviše se kasno za promenu. Život se već odigrao. Kasno je za promene. Kasno za novu priliku.
Kasno je.

#2: Re: i mislim..... Autor: jurica.meshkoLokacija: Green World...In my purple Mind. PošaljiPoslato: Sre Dec 02, 2009 11:23 am
    ----
Bravo.Sjajno.Odlicno.Ma ne znam vise sta reci.
Ovo je muka koja muci sve nas,samo potmulo,podmuklo.Odlicno si je prikazao kroz pricu.
Bojim se da si potpuno u pravu.A najvise na kraju.Zaista knjiga deluje na nas dok je citamo,cim se zavrsi,ako je uticaj bio jak on ce ostati jos malo pa nestati,u protivnom odmah nestaje.

Nastavi da pises,ovo je sjajno. ;)-> Naši radovi

Sva vremena su GMT + 1 sat

Strana 1 od 1