:: Forumi › Šaljive priče
-> Putopisi, pripovetke i kratke prozne forme

#1: Šaljive priče Autor: sborovLokacija: Bgd PošaljiPoslato: Čet Mar 29, 2007 12:41 am
    ----
Svetu se ne može ugoditi

Jedan čovek, idući iz varoši kući, jahao je na magarcu, a njegov sin, momčić od desetak-petnaest godina, išao pored njega pešice. Susretne ih jedan čovjek, pa reče: To nije pravo, brate, da ti jašeš, a dete da ide pešice; tvoje su noge jače od njegovih. Onda otac sjaše s magarca i posadi sina na nj. Malo dalje sretne ih drugi čovek pa reče: To nije lepo, momče, da ti jašeš, a otac da ti ide pešice, tvoje su noge mlađe. Onda uzjašu obojica i pođu tako malo, ali ih sretne treći čovjek, pa reče: Kakva je to budalaština ? Dva matora magarca na jednoj slaboj životinji! Pravo bi bilo da čovek uzme batinu, pa da vas obojicu šćera. Onda sjašu obojica i po?u pešice, otac s jedne strane, sin s druge, a magarac u sredini. Sretne ih četvrti čovek, pa reče: Ala ste vi čudna tri druga! Zar nije dosta da dvojica idu pešice ? Ne bi li lakše bilo da jedan od vas jaše? Onda otac reče sinu: Mi smo obojica svakojako jahali na magarcu, sad valja da magarac jaše na nama. Pa obore magarca na zemlju, te mu jedan sveže prednje noge, a drugi stražnje, pa ga onda uzmu na kolac među se, i tako ga ponesu. A kad se ljudi koji su ih sretali i stizali stanu sad još većma smejati i čuditi, onda otac, ujedanput bacivši magarca na zemlju i počevši ga drešiti, poviče: Ta onaj je svaki čovek luđi od ovoga magarca koji hoće svemu svetu da ugodi. Ja ću s mojim magarcem da činim kako sam i najpre po mojoj volji činio; i tako otidu kući.

#2: Re: Šaljive priče Autor: TufnicaLokacija: Nis PošaljiPoslato: Pet Mar 30, 2007 1:03 pm
    ----
Kako ciganin nauči konja gladovati

Nekom Ciganinu bilo je tesko da hrani konja, zato zamisli da ga nauči kako da gladuje, i tako prestane da mu daje hranu. Kad konj posle nekoliko dana crkne od gladi, Ciganin rece: Hej, nesreće moje! Taman kad sam ga naučio da gladuje, on crče!


E lijo, sad si dolijala

U nekoj zemlji pojavio se lažljivi vrač. Car iz te zemlje pozove ga da dodje i iznese u zavezanoj vreći lisicu i reče mu: - Ako pogodiš šta je u toj vreći, pravi si vrač, i neću ti ništa; ali ako ne pogodiš, ubiću te. Onda on, zamisli se malo, reče samom sebi: - E lijo, sad si dolijala| Kad je car to cuo, odmah poviče: - Pogodi, lisica i jeste! I tako ga otpustiše kao pravog vrača.

#3: Re: Šaljive priče Autor: sladja81 PošaljiPoslato: Pon Avg 20, 2007 11:37 am
    ----
Vrlo zanimljivo.Nastavite!!!!

#4: Re: Šaljive priče Autor: LolaLokacija: Novi Sad PošaljiPoslato: Sre Avg 29, 2007 9:06 am
    ----
Postavila bih ponovo isto, ali nemam pojma sta sam pisala...a bolje da ne stoje znakovi pitanja... Pozz

#5: Re: Šaljive priče Autor: Bigboss01 PošaljiPoslato: Uto Dec 02, 2014 12:22 pm
    ----
Ta knjiga za mene je briljatna ali ovdje je samo povod da zatrazim vasa misljenja na temu njenog autora... Nikakva vlastita misljenja necu iznijeti jer ne zelim postavljati pravac kojem ce se okrenuti vase misli... Meni je ovo interesantno i zanimaju me misljenja.. iskrena i otvorena...


__________
pass4-sure.biz-> Putopisi, pripovetke i kratke prozne forme

Sva vremena su GMT + 1 sat

Strana 1 od 1