:: Forumi › Biblioteka
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3  :| |:
-> Svaštara

#31: Re: Biblioteka Autor: jurica.meshkoLokacija: Green World...In my purple Mind. PošaljiPoslato: Sre Sep 23, 2009 10:12 am
    ----
vazi se Smile

#32: Re: Biblioteka Autor: papillon_papetier PošaljiPoslato: Uto Sep 29, 2009 3:08 pm
    ----
Vrlo rano sam počela da pohodim tu čarobnu kuću,"zagonetku vedrine",kako u analizi Andrićevih djela Miloš Bandić naziva svoju knjigu.Ne od prvog razreda o.š.,ali od drugoga sam,uz kraće prekide stalno učlanjena(od 42 godine,koliko imam sada,30 sam član biblioteke:u mom mjestu do '95,pa ponovo od 2002,i u raseljenju od'96.do 2000.)i redovan čitalac...Što se tiče knjižnog fonda u biblioteci moga mjesta on se kretao od otprilike 25000 naslova do '95.g. do nekih 17000 o.g.(rat je učinio svoje).Veoma sam zadovoljna uslugom osoblja:dobijem više od tri knjige za čitanje(ipak,ne baš koliko hoću!),zadržim ih dok ih ne pročitam(ne plaćam kaznu zbog prekoračenja roka-valjda sam privilegovana,zahvalna sam i počašćena time!Čak i kaficu popijemo skupa u njihovim radnim prostorijama!).Fond se od skora pomalo obnavlja i proširuje novim izdanjima...A moja lična biblioteka je izgorjela u ratu,zajedno sa našom kućom...Tužno je,ali još tragičnije,što ,pri napuštanju našeg kraja i naše kuće ne uzeh ni jednu jdinu bar da me podsjeti da sam imala tačno 1012 naslova(zapisano u posebnu svesku,koja je takođe nestala u vatri)...A koju bih uzela najprije da ne bih žalila za onom što ostaje?!...Ovako žalim za svima!...Naravno,među njima je bilo i onih koje sam nabavila i nikada ih nisam uspjela pročitati.Sve knjige sam sama nabavljala-kupovala do rata i ni jedna mi nije bila poklonjena.Samo jednu jedinu do odlaska iz mjesta dobila sam od čovjeka,koji je izbjegao pogibiju u Travniku a smrt našao na bihaćkom ratištu.Knjiga je roman od Džeka Londona Beli Dan.Kada smo se vratili na zgarište naše kuće 2000.g.pronašla sam samo jedan mali ćošak te knjige koji nije izgorio,i danas ga čuvam kao uspomenu na meni dragog prijatelja.Ima u Gradskoj biblioteci (a zalazim i u bibl.Srednje š. u mome mjestu) veći broj onakvih izdanja kakva sam ja imala na svojim policama:možete misliti koliko bola podnesem kada ih samo dodirnem,pa onda ih pomirišem,a o tekstu ne smijem ni da pominjem...Ipak,život ide dalje,ovo je bio neki mali lament nad izgubljenim knjigama...Sada imam i nekoliko poklonjenih naslova(52),a kupila sam svega 16:različitog su žanra i obalsti....I,vrlo sam srećna što ih mogu pročitati kad god to poželim,čak i po nekoliko puta!Nadam se da mi nećete zamjeriti ovaj epski patos.Hvala.

#33: Re: Biblioteka Autor: zmujLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Pet Okt 09, 2009 10:18 am
    ----
sunny citat:
dok sam odlazila u Biblioteku Grada nikad nisam uspevala da nadjem to što bi htela. Istina, to je bilo poodavno, možda je sada bolje!? Ima li koji redovni posetilac?

Redovni posetilac se javlja na dužnost Mr. Green
Na ovom linku imaš online katalog Bibliteke grada Beograda, pa vidi Smile
bisis.bgb.rs/

#34: Re: Biblioteka Autor: ilona PošaljiPoslato: Čet Apr 28, 2011 6:27 pm
    ----
Ja sam dugogodisnji i redovni clan biblioteke u mom malom mestu. Jedina mana joj je sto nije posebno dobro opremljena i sto se nove knjige stizu po 2-3 godine nakon izdavanja. Ali sve ostalo je odlicno, i sam ambijent, i bibliotekarke.
Obozavam da ostanem po pola sata-45 minuta unutra i da razgledam, izvlacim knjige sa polica, da ih prelistavam i tako dalje Smile

Skoro sam se uclanila i u biblioteku u Nisu (sestra mi studria tamo), i odusevila sam se koliko je dobro opremljena. Posebno mi se svidja sto imaju na sajtu bazu svih knjiga i mogu odavde da isplaniram sta zelim da uzmem.
Ali nema te prisne atmosfere kao u mojoj maloj biblioteci, mogu da prosvrljam samo po pozajmnom odeljenju i to je uvek puno, obicno znam sta cu uzeti i idem sa tom namerom, ostanem 5 minuta maksimalno.

#35: Re: Biblioteka Autor: Minka PošaljiPoslato: Pon Jul 25, 2011 10:41 am
    ----
Član Biblioteke grada Beograda sam od 1989-te godine.Uzimam po 6-7 knjiga na svakih mesec i po do dva.Baš jutros bila i natovarila se dobro.

#36: Re: Biblioteka Autor: VukicaLokacija: Zaječar PošaljiPoslato: Pet Avg 24, 2012 10:39 am
    ----
U našoj gradskoj biblioteci maksimalno možeš uzeti pet knjiga za tri nedelje!-> Svaštara

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3  :| |:
Strana 3 od 3