:: Forumi › Slobodan Selenić
-> Drama

#1: Slobodan Selenić Autor: neshaLokacija: Словенија PošaljiPoslato: Sre Jan 28, 2009 7:17 pm
    ----
Danas sam započeo sa Kosančićevim vencem broj 7, i stao sam kod trenutka kad onaj đetić hvali sam sebe na sva usta i uzvikuje raznorazne parole. Šta mogu očekivati od njegove knjige "Drame" ? Da li je vredno vremena koje planiram provesti uz nju?

Diskusija o samom delu, kad završim Smile

#2: Re: Slobodan Selenić Autor: Cica PošaljiPoslato: Čet Jan 29, 2009 7:41 pm
    ----
Za ''Drame'' ne znam šta da ti kaže, jer ja striktno čitam romane, ali Kosančićevim vencem sam fascinirana i uopšte svim knjigama ovog autora. Imam ih sve i mislim da su mi među najvrednijima koje imam. Sećam se da nam je profesor na fakultetu govorio da broj 7 u Kosančićevoj ulici uopšte ne postoji, a kako je Selenić o tome pisao, na koji način. Odavno nisam čula da je neko čitao Selenića i stvarno sam se oraspoložila videvši ovaj Neshin post. Pozdrav, Nesho, i uživaj i u drugim njegovim romanima ako ih već nisi čitao. Svako dobro!

#3: Re: Slobodan Selenić Autor: neshaLokacija: Словенија PošaljiPoslato: Pet Jan 30, 2009 10:28 am
    ----
sav se naježi kad crnogorče sa svojim vukom kratkim monologom zaključi priču...pffffff


saborna zvoni... ;)

hvala na preporuci, pošto mi ovde nismo toliko upoznati sa modernim srpskim piscima, pa sam onda prepušten čitanju na slepo, i dugotrajno ispisivanje prezimena i prepuštanje na milost i nemilost guglu Smile (primera radi: kad sam uzeo i selenića da čitam, uz njega sam pozajmio još četiri knjige, za svih pet knjiga sam potrošio 3 sata da napravim izbor. ako sam kod koje pogrešio, kajaću se :D )

#4: Re: Slobodan Selenić Autor: boj227 PošaljiPoslato: Čet Avg 13, 2009 9:10 am
    ----
Ja obožavam Selenića!! Jeste da sam pročitala samo jednu knjigu (Očevi i oci), ali čovek me je potpuno oduševio. Ne sećam se da sam pročitala tako duboku knjigu koja se bavi problemima našeg društva. Na nekim forumima sam videla da ljudi počinju da čitaju njegove romane i odustaju posle nekoliko glava. Stvarno mi nije jasno. Njegovo štivo je teško i katkad daje pesimističnu sliku sveta, ali toliko te natera da razmisliš o životu i da se ne nerviraš oko gluposti. Cico, blago tebi što imaš sve njegove knjige. I baš sam srećna što postoji interesovanje za ovog pisca, ali ono bi trebalo da bude veće. Čula sam da su njegova dela bila u planu i programu katedre za srpsku njiževnost na Filološkom fakultetu, ali da se više ne izučava. Besmisleno, on je jedan od naših najboljih pisaca...-> Drama

Sva vremena su GMT + 1 sat

Strana 1 od 1