:: Forumi › Philip Pullman - His Dark Materials
-> SF, EF, F & H književnost

#1: Philip Pullman - His Dark Materials Autor: Brandzi PošaljiPoslato: Uto Dec 18, 2007 2:35 am
    ----
Da li ste citali ovu trilogiju i sta mislite o istoj?

Ja sam iskreno oduseljena i bas danas planiram da odemm u bioskop da pogledam ekranizaciju prvog dela "The golden kompas".

#2: Re: Philip Pullman - His Dark Materials Autor: Snowidija PošaljiPoslato: Uto Dec 18, 2007 5:54 am
    ----
pomalo je dečija, ali meni lično se sviđa... mada još nisam uspela da nabavim treći deo :/

#3: Re: Philip Pullman - His Dark Materials Autor: Verasenj PošaljiPoslato: Ned Dec 23, 2007 7:02 pm
    ----
Teško da je ova trilogija dečija - prvi deo i nekako, ali kasnije se ideja razrađuje uplitanjem teorija o kojima deca ne razmišljaju. Ipak nabavi i treći deo - najuzbudljiviji je i najdirljiviji.

#4: Re: Philip Pullman - His Dark Materials Autor: eliteLokacija: Pančester PošaljiPoslato: Sre Feb 06, 2008 10:58 am
    ----
Slažem se sa Snowidijom, jeste pomalo dečija, pogotovo ako čitate J.V. Jones, R.R. Martin-a čak i pomalo razvučenog Jordan-a. Volela bih da čujem komentar nekoga ko je pročitao trilogiju i odgledao film

#5: Re: Philip Pullman - His Dark Materials Autor: ZILEX PošaljiPoslato: Sub Mar 22, 2008 3:02 pm
    ----
Juče sam kupila prvi deo, baš ću se javiti kad pročitam, ovako sam već mislila da moj sinak čita jer sam pročitala komentar da je knjiga dečija. A u mojoj knjižari ima i druga dva dela pa ću verovatno, koliko u ponedeljak da rezervišem, pošto u mom gradu, na kraju sveta, u knjižarama se uvek mogu pronaći KAKO DA knjige ili kompletne Habjanovićke, ali kada sam uzela Lagunin katalog i preporučila im da nabave Pračeta, Martina, Džordana i sl. rekli su mi da su to gluposti koje malo koga zanimaju. Pa vi vidite. I onda mi žena izvadi poslednju "glupost" koju su dobili a to je Severna svetlost, ja je kupim, pošto mi je milo, u ovom slučaju, nazvati sebe GLUPOM.

#6: Re: Philip Pullman - His Dark Materials Autor: eliteLokacija: Pančester PošaljiPoslato: Ned Mar 23, 2008 4:35 am
    ----
A zašto ne poručuješ knjige putem neta? Svaka izdavačka kuća ima svoj e-katalog, uz malu proviziju uvek možeš da imaš sveže naslove.

#7: Re: Philip Pullman - His Dark Materials Autor: ZILEX PošaljiPoslato: Ned Mar 23, 2008 6:02 am
    ----
Naravno. Poslednje što sam poručila je Silmarilion. Samo, ja ne znam kako vi ali ja prosto MORAM povremeno da pronjuškam po knjigama, da ih opipam onako nove. Pravo mi je zadovoljstvo otići u školsku knjižaru (uz vidno nezadovoljstvo radnice) i po ko zna koji put pogledati, recimo Frejzerovu Zlatnu granu, Herodotovu istoriju, Djurantovu Istoriju civilizacije i sl. I da zamišljam kako ću jednog dana sve to imati na svojim policama pa kad mi padne na pamet da obnovim gradivo o Egiptu a ja krenem redom od Šampoliona, pa preko Kristijana Žaka do Vila Djuranta....EEEEE pusta mašta, ali nikad se ne zna. Very Happy

#8: Re: Philip Pullman - His Dark Materials Autor: eliteLokacija: Pančester PošaljiPoslato: Ned Mar 23, 2008 6:50 am
    ----
Razumem taj osećaj! Primer-stigne mi katalog Lagune, narodne knjige... danima ih uz kafu gustiram, prelistavam isčitavam kratke sadržaje, pa sednem u voz( lokalni) i skoknem do Bg,-a i lepo napazarim za sledeća tri meseca.Naravno, ala nesita, pročitam ih za tri nedelje pa Jovo nanovo!

#9: Re: Philip Pullman - His Dark Materials Autor: ZILEX PošaljiPoslato: Ned Mar 23, 2008 7:11 am
    ----
Kad smo već kod Lagune, da nisi možda kupio(la) Prsten, prvi je na Laguninoj top listi?

#10: Re: Philip Pullman - His Dark Materials Autor: ZILEX PošaljiPoslato: Ned Apr 06, 2008 9:10 am
    ----
Završila sam Pulmanovu trilogiju. Izuzetno, jedva da sam disala poslednjih pedesetak str.
Pogledala sam i film i da nisam čitala knjige moj komentar bi bio- lepo zamišljeno. Ovako, nemam drugi komentar za film osim da mi se više sviđa varijanta svega toga u mojoj režiji.
Toliko svetova razvijenih na različite načine a da ne pominjem svet mrtvih i Harpije, izuzetno. A Pulman se baš okomio na crkvu. Ne smeta, dobro je on zamislio sve to.
Za svaku preporuku.-> SF, EF, F & H književnost

Sva vremena su GMT + 1 sat

Strana 1 od 1