:: Forumi › SUMMA CUM LAUDE, roman
-> Popularna beletristika i blockbusteri

#1: SUMMA CUM LAUDE, roman Autor: v.stojkovic PošaljiPoslato: Pet Nov 02, 2007 1:04 am
    ----
"Stravičan zločin dogodio se u Vestroudu, malom planinskom mestu u Severnoj Dakoti. Sa pravnog stanovišta sve je bilo jasno: osumnjičeni su priznali svoje delo, materijalni dokazi su bili neoborivi, a istraga je vršrna po zakonskoj proceduri. Federalni tužilac SAD nije podigao optužnicu, suđenje nije nikad održano, a FBI je stavio embargo na sve informacije u vezi sa slučajem.
Desetak godina kasnije pisac traga za uzrocima zločina do tada nezabeleženog u istoriji američkog pravosuđa. Dolazi do neverovarnih saznanja koja bi mogla uneti kopernikanski obrt u neke temeljne postulate fizike, filozofije i religije.
U raspletu dostojnom velikih majstora žanra, autor je ponudio rešenje velike enigme. Međutim, pažljivijim čitanjem moguće je otkriti i druge slojeve romana o kojima će čitalac razmišljati i kad sklopi korice ove čudesne knjige." (Siže sa druge korice knjige)

Autor, dr Vojislav Stojković, je objavio više naučnih radova i nekoliko kratkih priča. SUMMA CUM LAUDE je njegov prvi roman. (Narodna knjga - alfa, Beograd, 2007)

#2: Re: SUMMA CUM LAUDE, roman Autor: Maja PošaljiPoslato: Pet Nov 02, 2007 5:13 am
    ----
faint Postoji cenzura u prozoru "Poslednjih 10 poruka", mislila sam da sam to isključila... Unsure Moraću ponovo!
(Software sam menja "proste" reči Embarassed na engleskom pa nam nekad unakazi naslove u tom prozorčetu- ovde, naravno, nema takvih reči ali je software greškom jednu prepoznao kao takkvu, čisto da znate zašto tamo piše "edited")

#3: Re: SUMMA CUM LAUDE, roman Autor: v.stojkovic PošaljiPoslato: Pet Nov 02, 2007 5:34 am
    ----
Software, očito ne razume baš najbolje latinski. Hvala , Majo.
PS: I suze su OK, kao i smeh.

#4: Re: SUMMA CUM LAUDE, roman Autor: Maja PošaljiPoslato: Pet Nov 02, 2007 7:53 am
    ----
Ne, software nema pojma ali naučiću ga- ima da propriča latinski kao da je živeo tamo! Mr. Green

Dobrodošlica, v.stojkovic! Pozz

P.S. Da, "i suze su ok!"

#5: Re: SUMMA CUM LAUDE, roman Autor: stiv PošaljiPoslato: Sre Dec 12, 2007 12:42 pm
    ----
Pročitao sam "Summa cum laude" i pitam se koji su to skriveni slojevi romana, a koje pored osnovne fabule, treba da uoči pažljiviji čitalac? Lično sam ponešto uočio, ali ko zna da li je to ono što je pisac hteo da kaže. Mislim da je šteta što u sižeu na zadnjoj korici ne stoji da je reč o Tesli i njegovim istraživanjima u Kolorado Springsu. Deo o jonosferi i povtratnim
uticajima na našu psihu je vrlo, vrlo provokativan.
PS: Zaboravio sam da kažem da sam roman pročitao u jednom dahu, bez prekida. To mi se odavno noje desilo!

#6: Re: SUMMA CUM LAUDE, roman Autor: v.stojkovic PošaljiPoslato: Uto Dec 18, 2007 11:45 pm
    ----
Reč je, ne samo o Tesli, već o Harviju Fosteru mladom genijalnom fizičaru, koji je na prestižnom fakuletu u Americi diplomirao i doktoriro kvantnu fiziku sa najvišim ocenama "summa cum laude", a koji je još kao dečak bio opsesivni zaljubljenik u Teslino delo. On je ponovio deo Teslinih eksperimenata iz Kolorado Springsa, a zatim nastavio tamo gde je Tesla stao. U jednom intervjuu 1901.g. Tesla kaže da je bio zaplašen rezultatima svojih nalaza U Kolorado Springsu, jer je bio svestan da ti nalazi mogu biti od nemerljivih posledica za čovečanstvo. Tesla, jedan od najvećih pronalazača XX veka, završio je svoj životni put u Brajant parku u Njujorku hraneći golubove: sam, star i siromašan.Do kakvih je nalaza došao dr Harvi Foster i kuda ga je to odvelo vidi se u romanu. Foster je fiktivni lik, ali da nije sve fikcija i da se i danas itekako istražuju fenomeni vezani za jonosferu koje je Tesla otkrio, potvrđuje HAARP projekat, (videti www.haarp.alaska.edu). Dakle, osnovna fabula romana jeste klasičan triler, ali ključno pitanje koje se čitavo vreme postavlja jeste: kuda nas nauka vodi?

#7: Re: SUMMA CUM LAUDE, roman Autor: v.stojkovic PošaljiPoslato: Sre Jul 16, 2008 3:14 pm
    ----
Evo šta kažu neki od onih koji su ga pročitali
www.znaksagite.com/dis...php?t=5533-> Popularna beletristika i blockbusteri

Sva vremena su GMT + 1 sat

Strana 1 od 1