Svet Knjiga
   Login or Register
NaslovnaForumiMoj nalog
Sadržaj › Konkursi i aktuelni dogadjaji › Sa(n)jam knjige u Istri
Toggle Content Baneri:
Večanja
Sportski tereni
Toggle Content Glavni meni
 Naslovna Forumi Opcije člana Forumi Traži Web
Toggle Content Tekstovi

Recenzije Konkurs "Tkalci reči"

Recenzije Recenzije i najave knjiga

Konkursi Konkursi i aktuelnosti

Clanci Članci

Jezik Jezik

Toggle Content Informacije o članu:

Dobrodošli Anonimni

Nadimak
Sigurnosni kodSigurnosni kod
Upiši sigurnosni kod

Članovi:
Najnoviji: stoffelol
Novih danas: 0
Novih juče: 0
Ukupno: 2528

Ljudi Online:
Članovi: 0
Posetioci: 12
Bots: 0
Uprava: 0

Članovi online:Toggle Content Poslednji tekstovi:
 Konkurs za mlade "Rukopisi31"
 Pobednička dela
 Pobedničke pesme
 Pobedničke priče 3.
 Pobedničke priče 2.
 Pobedničke priče
 Dramski tekst V
 Price-XVIII deo
 Priče-XVII deo
 Priče-XVI deo
 Pesme-IV deo
 Priče-XV deo
 Priče- XIV deo
 Dankin - nastavak
 Priče- XIII deo
 Pesme-III deo
 Tkalci reči
 Dramski tekst:Brvo - nastavak
 Dramski tekst IV
 Dramski tekst III
 Dramski tekst II
 Dramski tekst: Na Bosanski način- nastavak
 Dramski tekst I
 Priče- XII deo
 Priče- XI deo
 Priče-X deo
 Nastavak priče Hajdučki put
 Priče-IX deo
 Peiče-VIII deo
 Priče-VII deo
 Priče-VI deo
 Priče-V deo
 Priče-IV deo
 Priče-III deo
 Priče-II deo
 Priče-I deo
 Pesme-II deo
 Pesme-I deo
 Sa(n)jam knjige u Istri
 Javni poziv Ministarstva RH
 Natječaj za nagradu "Goran"
 Konkurs za poeziju "Velimir Rajić"
 Konkurs "NAJKRAĆE PRIČE 2007."
 Vulkan - Tatjana Debeljački
 Konkurs za zbirku priča autora iz BiH
 Natječaj za priče s bloga
 Poezija Tatjane Debeljački
 KRVNI PRITISAK I TANGA GAĆICE - Čedomir Ljubičić
 PRIBLIŽAVANJE DALJINE - Dejan Milojević
 SIMINOM ULICOM - Slobodan Simić
 Nova knjiga Ivana Lalovića
 Tečaj kreativnog pisanja u Puli
 Natječaj za priču o divovima
 Natječaj za kratku SF&F priču
 Konkurs za kratku priču iz domena fantastike
 Helen Van Rojen u Beogradu
 Konkurs Sveta knjiga "Tkalci reči"
 STAKLENA PALATA - Amitav Goš
 GOSPODAR MUVA - Vilijama Golding
 "Hijene", roman koji nikog neće ostaviti ravnodušnim
 Novi "Rječnik bosanskog jezika"
 TOP 20 ljubavnih priča
 Bes islamskog sveta zbog Ruždijeve titule "Ser"
 II Ogulinski festival bajke
 Sajam knjige na otvorenom u Sarajevu
 Orhanu Pamuku počasni doktorat
 VI konkurs za najkraću kratku priču
 Novi Pravopis hrvatskog jezika
 Konkurs za neobjavljeni prozni rukopis
 Četvrti "Vezeni most" i nagrada "Mali princ"
 Slovenački autori u Beogradu i Novom sadu od 7. do 11. maja
 Deca Hurinova - DŽ.R.R. Tolkin
 4. zagrebački Sajam knjiga
 Spojeno i odvojeno pisanje reči u srpskom jeziku
 Kada ih jednom ostaviš - više im se ne vraćaš
 Hologram - ni manje knjige, ni veće širine!
 Wei Hui - majstor pisanja i skandala
 FIZIKA ZVJEZDANIH STAZA lawrence m. krauss
 Michael Eric Dyson: "U potrazi za Tupac Shakurom"
Sa(n)jam knjige u Istri
Untitled Document
Sa(n)jam knjige u Istri
 

22. 10. 2007. održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen ovogodišnji program Pulskog festivala knjiga i autora Sa(n)jam knjige u Istri. O njemu te o izlagačkom dijelu govorili su: Direktorica Sajma Magdalena Vodopija, Direktorica Festivala Polis-Jadran-Europa, Egle Vošten, voditeljica izlagačko-prodajnog dijela Sajma, Olivera Pleić, Izvršni direktor Hrvatske poštanske banke, ovogodišnjeg generalnog pokrovitelja Sajma, Franjo Sinković te književnik, ovogodišnji gost Sajma i moderator, Žarko Paić.

Ovogodišnji Sa(n)jam knjige u Istri održat će se od 6. do 15. prosinca. Voditeljica izlagačko-prodajnog dijela Sajma, Olivera Pleić, zajedno s legendarnom istarskom knjižarkom Terezom Puljom, osmislila je ovogodišnji izlagački dio Sajma. Na pulskom sajmu izlagat će 250 hrvatskih nakladnika s više od 25.000 naslova. Uz hrvatske nakladnike na Sajmu će se predstaviti i nakladnici Crne Gore i Mađarske.


Također, Programski savjet Sajma u sastavu: Alida Bremer, Dušan Karpatský i Magdalena Vodopija, ove je godine pomno odabrao stotinjak autora koji će svoj lik i djelo predstaviti sajamskoj publici. U programu koji broji 94 događaja bit će više od 200 sudionika. «Žarište žarišta» bit će program Balkanske (op)sesije koji je oblikovao teoretičar, književnik i urednik Žarko Paić, a na kojem će se o Balkanu propitivati književnici, kulturolozi i filozofi iz regije: Andrej Nikolaidis, Cezar Paul-Bădescu, Aleš Debeljak, Katarina Luketić, Aleksandar Prokopiev, Ivan Čolović, Ljiljana Filipović, Aleksandar Kjosev, Nermin Sarajlić, Elizabeta Šeleva, Beqë Cufaj, Ermis Lafazanovski, Srđa Pavlović, Andrea Pisac i Alek Popov. Na osnovi ovog programa Ines Pletikos snima dokumentarni film radnog naslova “Balkanske (op)sesije: što je meni Balkan?”, a Žarko Paić uredit će i objaviti knjigu eseja u biblioteci Tvrđa. Premijerno u Puli predstavit će se dvije antologije balkanskih autora: Jug-jugoistok ukratko i Nepoznati susjed: antologija autora Jugoistočne Europe. Po prvi put u Puli susrest će se i nakladnici iz Jugoistočne Europe. Skup je to koji je inicirala poznata njemačka fondacija Fisher Stiftung.


Na Sajmu ni ove godine neće izostati rado posjećeni programi Doručak s autorom, Kod Domenica, Razgovor iza zavjese i Suton uz knjigu. Dani knjižničara (od 13. do 15. prosinca) okruglim stolom, radionicom i promocijama opet okupljaju struku koja o sebi marljivo promišlja i dalje se vjerno nadograđuje.


Nakon poezije prošle godine u Puli će ovoga prosinca stolovati proza. Posebno će biti zanimljiv program Proza kod Domenica u kojem svoje prozaiste predstavljaju: Naklada Ljevak, V.B.Z., Profil, Algoritam, Sysprint..., a od Doručka do duboko u noć pulskoj će se publici predstaviti: Slavenka Drakulić, Daša Drndić, Boris Dežulović, Josip Mlakić, Delimir Rešicki, Edo Popović, Tomislav Bajsić, Damir Karakaš, Senko Karuza, Davor Špišić, Ivan Vidić, Nada Gašić, Slobodan Šnajder, Andrea Pisac, Lada Žigo i Mirko Kovač koji u Puli premijerno predstavlja svoj novi roman koji smo čekali 12 godina.


Inozemne autore predvodit će veliki Claudio Magris, a uz njega će u Puli gostovati poznati njemački pisac “krimića” Veit Heinichen, austrijski pisac Ludwig Laher, tršćanski suvremeni autori: Roberto Curci, Giuseppe O. Longo, Fulvio Molinari, Pierluigi Piccoli, Corrado Premuda, Marko Sosič, Pietro Spirito, Roberto Weber, portugalski prozaist José Amaro Dionísio i portugalska pjesnikinja Fatima Maldonado, francuski povjesničar Philippe Walter, talijanski teoretičar književnosti Christian Eccher te europski poznati autori iz naše regije: Dževad Karahasan, Alek Popov, Vladimir Arsenijević, Nenad Veličković, Nedžad Ibrišimović, László Végel... Predstavljanjem njemačke autorice Elke Schmitter nastavlja se suradnja pulskog Sa(n)jam knjige u Istri i Leipziger Buchmesse.


Od sajamskih «poslastica» valja izdvojiti splitske Utorkaše koji stižu na Sajam s novom knjigom: Naši sprovodi, program istarskih književnika, glazbenika, performera i video-umjetnica pod nazivom Istra ispod kore, predstavljanje Antologije hrvatske poezije u izboru Dušana Karpatskog (tim povodom u goste nam dolaze:Arsen Dedić, Zvonko Maković, Andriana Škunca i Igor Zidić), Odabrao Đelo Hadžiselimović – program na kojem će Đelo glavom i bradom po prvi put na Sajmu predstaviti svoj izbor znanstveno-popularne literature, Gibonni na Sajmu! – predstavljanje biografije Gibonnija, ali i premijerno predstavljanje novog CD-a Electric:Acoustic. Izdvajamo i Koncert Damir Imamović Tria i splitski story- telling festival pod nazivom Pričigin kojeg oblikuje i vodi Kruno Lokotar.


Uz stalne predstavljače na Sajmu: Voju Šiljka, Alidu Bremer i Krunu Lokotara, u Puli će voditi i moderirati programe i književnici Predrag Matvejević, Andrej Nikolaidis, Tonko Maroević i Daša Drndić. Izdanju 13. Sa(n)jam knjige u Istri neće nedostajati ni popratni programi: izložbe, koncerti, predstava pa i dječje radionice dosljedno će obogaćivati sajamska događanja.


U srijedu, 12. prosinca 2007, održat će se dodjela godišnje knjižne nagradeKiklop. Nagrada koju je ovaj Sajam utemeljio prije četiri godine, a s ciljem godišnje valorizacije nakladničke struke i sveukupnog rada na knjizi, ove se godine dodjeljuje u čak 13 kategorija. Ove godine nagrade će se dodijeliti u legendarnom pulskom Rock klubu Uljanik, u maniri pravog rokerskog tuluma. Režiju potpisuje Krešimir Dolenčić.


Organizatori su također najavili i drugo izdanje festivala Polis Jadran Europa koji će se održati od 7. do 9. prosinca 2007. u Puli, u prostorima Stare tiskare, Circolu i Domu hrvatskih branitelja. Na festivalu će gostovati umjetnici i autori iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Albanije. Festival će biti svečano otvoren 7. prosinca u 21 sat, u Staroj tiskari, ambijentalnim performansom Brod u režiji Alena i Nenada Sinkauza. Sljedećeg dana u istim će prostorima biti otvorena izložba triju autora: crnogorskih umjetnica Jelene Tomašević i Natalije Vujošević te tuzlanskog grafitera Emira Šehanovića – Aorte. Iste večeri, u industrijskom zdanju Stare tiskare, pripremili smo pravi glazbeni mediteransko-balkanski tulum: koncertirat će talijanska skupina LatinoBalcanica i hrvatsko-talijanska skupina East Rodeo.


Uz podršku Srednjoeuropske inicijative 7. i 8. prosinca u Zajednici Talijana Pule – Circolu održat će se i međunarodni skup arhitekata pod nazivom Polis u moru svjetlosti na temu rasvjete u gradu. Voditelj skupa istarski je arhitekt Bruno Nefat. Zadnjega dana festivala, 9. prosinca, u Domu hrvatskih branitelja održat će se program Grad u kanočalu, a gradovi-gosti bit će Trst i Tuzla. Trst će se predstaviti suvremenom književnom scenom kroz knjigu Tršćanske kon-fuzije, u izdanju zagrebačkog Antibarbarusa i Sa(n)jam knjige u Istri, dokumentarnim filmom i kuharicom autora Veita Heinichena, dok će se grad Tuzla predstaviti kroz književnu nagradu Meša Selimović i književnu manifestaciju Cum grano salis.

 

Više o manifestaciji > Sa(n)jam knjige u Istri
Svet Zivotinja
Index pojmova
Svet Biljaka | Plants World | Svet Knjiga | Receptomania | Svet Zivotinja | Gde na more? | Sportski vodičInteractive software released under GNU GPL, Code Credits, Privacy Policy
.: Style by Bili :: Original Theme (FiSubBrownsh Shadow) by Daz